Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.
Inne

Popularne rodzaje włoskiej mozzarelli

Popularne rodzaje włoskiej mozzarelli

Włoska kuchnia od lat cieszy się ogromną popularnością, mało jest osób które nie zjedzą spaghetti czy gorącej pizzy. Ta popularność ma też przełożenie na robione zakupy, zwłaszcza jeśli będzie chodzić o produkty włoskie oryginalne. Osoby zajmujące się gotowaniem wiedzą bardzo dobrze, jakie znaczenie na smak i jakość potrawy mieć będą użyte składniki, z tego też powodu chętnie wybierają te naprawę dobre. A wiadomo jest powszechnie, że przykładowo mozzarella włoska nie ma sobie równej, szczególnie że można dostać w sklepach jej parę rodzajów.

Oczywiście najczęściej kupowana jest tradycyjna, w postaci spłaszczonych kulek o kilkucentymetrowej średnicy. Sprawdza się ona doskonale jako dodatek do surówek i na zwykłe kanapki, lecz żadna pizza również bez niej nie może być zrobiona. Tradycyjna mozzarella jest robiona z mleka krów, przez co ma dość delikatny aromat i smak. Jeśli ktoś chciałby wypróbować coś bardziej nietypowego, to na pewno na jego talerzu powinna się znaleźć mozzarella buffala.

W odróżnieniu od klasycznej mozzarelli ten gatunek sera jest produkowany z mleka bawolego. Na początku nie był on zbytnio ceniony, lecz dzisiaj posiada całkiem spore grono swoich zwolenników. Dzięki dużej zawartości tłuszczu smak tej odmiany jest lekko kwaskowy. Bardzo ciekawie w smaku prezentuje się także mozzarella burrata. Na pierwszy rzut oka przypomina ona zwykłą mozzarellę, ale prze specjalny proces produkcji we wnętrzu jest niewielka ilość śmietanki, która zapewnia temu produktowi maślany, wyśmienity smak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Podziel się wpisem

Dodaj komentarz